Rum med söt frukost

26 oktober, 2014

Rum med frukost b&b, italien

På frågan om vad som är bäst med Gaeta är barnen överens. Frukosten!

Den består mest av socker. Supersöta hårda kakor, cornetti med strösocker på toppen, nutella, marmelad, fruktyoughurt och starkt orange juice som förmodligen innehåller mer socker och färg än frukt. Allt ligger i två korgar på bordet i det soliga frukostrummet på morgonen. Vi har aldrig sett vem det är som dukar upp. Vi gör själva vårt kaffe med en kaffemaskin som skummar mjölk och spottar ur sig kaffe som är förvånansvärt gott.

Barnen dansar upp ur sängarna på morgonen och utför sedan en ritual som går ut på att ordna den inplastade maten på den blå lilla duken. Aldrig har frukosten varit så harmonisk. De njuter och smakar på sötsakerna under tystnad och undrar varför de inte kan få samma frukost hemma.

Vi bor på ett obemannat men charmigt Albergho i den gamla delen av Gaeta. Vi har två sovrum, en hall och ett badrum. En dubbel- och en enkelsäng i det ena sovrummet och en 1,20 cm-säng i det andra. Eftersom vi är de enda som bor här nu har vi frukostsalen för oss själva.

Det verkar finnas ytterligare två rum på hotellet med plats för två personer i varje. Det kan vara bra att veta för den som vill hyra hela stället. Guarinelli 88 heter det.

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.