Ridresa till Trumvallen – hästar, fjäll och cowgirls

6 augusti, 2019

ridresa trumvallen

Om du gillar hästar och längtar efter att göra en ridresa kan jag varmt rekommendera Trumvallen! Jag åkte dit med ett gäng tjejer och efter tre dagar i sadeln och ett rafflande kofösaräventyr tror jag att vi kan kalla oss cowgirls. Här kommer glimtar från ridresan hos Trumvallen Horse Ranch.

Trumvallen ligger i Härjedalen, Jämtland. Hit välkomnar Johan och Hanna vana ryttare och nybörjare för att uppleva fjällvärlden från hästryggen. Hästarna är säkra och trygga och Johan och Hanna bjussiga med sin kunskap om vildmark, hästar och hundar.

Jag som alltid längtar söderut har bara varit i fjällen vintertid tidigare. Nu fick jag upptäcka något helt nytt. Vi bodde enkelt utan el och vatten, med utedass och långa dagar på hästryggen. Så härligt. Efter tre dagar kom jag hem och kände mig mjuk; avkopplad i huvudet och mör i kroppen, ödmjuk inför hästarnas förmåga att röra sig i all möjlig terräng och full av nya tankar och kunskap om häst, människa och natur.

En ridresa jag önskar att alla fick göra

Under tre dygn red vi på fjället, på slingrande stigar, i kanten av myren och över hedar. Småväxta fjällträd, lav och vind i gräset.

På kvällarna dukades närproducerade läckra måltider fram. Luncherna bestod oftast av soppa, bröd och en kopp kaffe på olika vackra platser, i mjukt gräs eller på toppen av fjället, till ljudet av mumsande mular.  Och den sista dagen föste vi kor som om vi aldrig gjort annat. 😉

Jag filmade så gott det gick, så filmkvaliteten är inte riktigt som den brukar. Håll till godo.

Stort tack till Johan, Hanna och deras proffsiga cowgirls som fanns med oss hela helgen. Och till Katta, Johanna, Jenny, Sofia och Katrin som gjorde helgen ännu mer magisk. Jag skulle gärna åka nästa år igen!

Klicka för att se filmen (3 minuter)!

Kameran är såklart full av bilder efter tre dygn med fina hästar, stora vyer och härliga människor. Här kommer några få utvalda bilder från ridresan.

Om du vill läsa mer utförligt om Trumvallen och våra äventyr där, kika in hos Sofia som driver bloggen Fantasiresor:

Eller hos Katarina som driver bloggen Bucketlife:

 

Vill du också åka till Trumvallen kan du läsa mer här!

 

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

  1. […] Tack alla för en fantastisk helg! Ett hästäventyr jag verkligen rekommenderar dig som gillar att rida. Om du är sugen på att boka så finns allt på Trumvallens hemsida. Du kan även läsa mer om vår helg på Katarinas blogg Bucketlife och Annas blogg Turisterna. […]

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.