Venedig med barn? Läs vad vi tyckte!

4 december, 2016

venedig-turisterna

Under två dagar strosade vi runt i Venedig på ett sätt som passar oss. Alltså, många stopp för mat, glass och dricka. Vi har tittat på båtar, människor och torg, kikat in i kyrkor och gränder, men inte ägnat så mycket tid åt museer och köande. Så här tyckte vi:

Venedig-tips från 7-åringen

Venedig var bra. Det var mysigt och jag kände mig hemma redan efter en dag. Det jag minns mest är vattnet. Och gränderna. Mitt tips till andra barn som ska åka dit:

  • Be dina föräldrar om att få sitta ute på restaurangerna för det är mysigast och man ser vad som händer.
  • Om det kommer säljare, gå helst inte fram till dem. Säg nej tack och gå därifrån för annars följer de efter så mycket.
  • Testa Creme Caramel-glass. Den är jättegod.

venedig-restaurang

Venedig med 10-åringens ögon

Det var fint på kvällen. Att stå på Rialtobron och se när alla båtar och gondoler kom. Det var fint. Men det var lite läskigt att gå i Venedig på kvällen. Det var så trånga och långa gränder och ibland var det alldeles tyst och rökigt.

Överallt var det människor med selfiesticks. De tog bilder på allt. San Marco-platsen var tråkigt eftersom jag inte fick köpa en rolig lysgrej, men annars hade det varit fint.

Venedig är niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiice och får 9 gondoler av 10.

venedig-turisterna

 

38-åringens första besök

En stad full av klichéer, men ändå väldigt fint. Solnedgången vid Rialto-bron är magisk. Och att hänga vid någon av små-broarna i gränderna och titta på gondolmöten och turister är roligt.

Att åka gondol kostar runt en tusenlapp, men kan prutas ner lite. Jag skulle säga att det är överskattat eftersom det snart blir tråkigt och vid den här årstiden är det kallt och fuktigt.

venedig-kanal

Tredje gången  gillt för 41-åringen

Det här var min tredje gång i Venedig och den absolut bästa. Kanske är det först nu jag förstår hur fint det är. När jag var barn blev jag besviken på att det fanns riktiga gator, jag trodde att alla hus stod i vatten. Nu uppskattade jag mycket att smita in mellan husen och vandra i smala gränder som ofta slutar rakt ut i en kanal.

Eftersom många människor besöker Venedig över dagen och lämnar med tåget tidig kväll blir det trafikstockning i gränderna. På kvällen tog det oss en timme att röra oss några kvarter eftersom det blev kö av fotgängare på gatorna.

Jag skulle inte ägna en hel vecka i Venedig, ett par dagar räcker. Att resa hit med barnen var roligt. De är ju välkomna överallt i Italien, men Venedig är särskilt spännande eftersom det är nära till vatten överallt. Vi rörde oss mycket i kvarteren där vi bodde och även om vi gick mycket var avstånden små. Det passar korta ben.

venedig-kanaler

Praktiska tips för dig som ska till Venedig

Hur tar man sig till Venedig?

Var ska man bo i Venedig?

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.