Hur tar man sig till Venedig med bil?

4 december, 2016

venedig-parkering

Många kommer med flyg, tåg eller buss, men vi valde att ta oss till Venedig med bil. Eftersom Venedig är dyrt tar många in på hotell i Mestre som ligger nära och passar bra för övernattning och parkering. Vi hade bara ett par dagar i Venedig och ville uppleva kvällarna så vi vald att bo på ett enkelt men centralt hotell en bit från Rialto-bron. Däremot ställde vi bilen i Mestre och tog bussen till Venedig.

venedig-parkeringEn bild tagen när vi fortfarande tyckte att vi hittat bästa garaget. 

Parkera i Venedig eller i Mestre

Det går att parkera i Venedig, på ön Tronchetto eller bakom Piazzale Roma, men det finns även många parkeringsplatser och garage på vägen till Venedig. Vi hade inte bestämt oss för något särskilt så vi snurrade runt en stund innan vi hittade ett garage på alldeles utanför Venedig: Venice Gate Parking, ett stort och modernt parkeringsgarage en stenkast från busshållplatsen till Venedigs båtstation. Allt gott.

Obemannat parkeringsgarage

Tills vi skulle hämta ut bilen när vi hade lämnat Venedig. Då åt betalningsmaskinen i garaget upp vår biljett och vi kunde inte komma ut. Inte en människa, ingen information om telefonnummer, inget svar från den ”hjälp”-knapp som satt på alla utpasseringsapparater. Parkeringsgaraget hade ingen kontaktinfo på sin webbplats, fanns inte i italienska telefonkatalogen och bommarna gick inte att forcera. Och det gick inte att få ut en ny biljett vid infarten om man inte hade bilen med sig. Knepigt.

Efter en timme var jag redo att ringa lokalpolisen och be om hjälp. Men just då kom våra räddare – ett sällskap som lämnat garaget och åkt och hämtat en biljett åt oss vid entrén. Tack snälla människor!

Trots att vi hade extrem otur vågar jag mig på att rekommendera det här garaget eftersom det ligger så nära Venedig. Glöm inte ha med kontanter till bussen bara. Det gjorde vi, men det löste sig på grund av att vår buss råkade ha en trasig biljettautomat.

venedig-film

Här dokumenterar vi resan på skakig buss. Film kommer snart!

 

Här kan du läsa mer om olika sätt att sa sig till Venedig:
https://www.govenice.com/how-to-get-venice.html

venedig-grander

Mer information för dig som ska till Venedig:

Var ska man bo i Venedig?

Venedig med barn? Så här tyckte vi.

Categories: Italien, VenedigTags: ,

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.