Ännu en reseblogg

24 oktober, 2014

Reseblogg Italien

På planet på väg mot Rom drar vi igång vår blogg. Vi har lämnat blåst och regn på Arlanda och planet har trängt sig igenom det tjocka lagret av moln. Nu ser vi solen.

– Ingenting kan stoppa oss, nu drar vi, ropar barnen triumferande.

Tack för att jag har fått en familj som älskar att resa!

Resa till Rom med barn – dumdristigt?

Planen för veckan är att låta barnen styra en hel del. Min längtan efter vackra piazzor, sena middagar i trånga gränder och det italienska språket har jag alltid med mig, därför känns det viktigt att barnen gillar Italien och i synnerhet Rom. Så att vi kan återvända snart igen.

Jag och Mannen har kört några långhelger i Rom, men alltid på egen hand. Det kan hända att vi har varit dumdristiga. Är Rom verkligen ett resmål för barn?

För att försäkra oss om trevliga kvällar även när barnen somnat har vi hyrt en lägenhet med terass. Det var inte lätt att hitta eftersom vi bokade sent, så det slutade med att vi delade upp vår Rom-vecka i två delar. De första nätterna bor vi på hotell i Gaeta, en kuststad en timme från Rom. Det ser ljuvligt ut på bilderna.

Vägen till Gaeta kan säkert bjuda på överraskningar. Från flygplatsen Fiumicino tar vi tåget till Termini, centralstationen. Därifrån ska vi ta ett tåg till Formia och sedan buss till Gaeta. Vi har fått instruktioner om att vänta på en Signora Anna vid Gelateria Il Pinguino. Hon ska ta oss till vårt hotell. Om vi slipper strejk och förseningar och lyckas hoppa på alla tåg och bussar åt rätt håll är vi framme i eftermiddag vid fem.

Anna

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.