Uppför ett berg och ner till en strand

25 oktober, 2014

Gaeta, Italien med barn

Idag har vi vandrat upp för ett berg. Barnen var hyfsat tålmodiga. Den snirkliga vägen gav oss fantastisk utsikt över havet ibland. Däremellan skog och ruiner. 20 grader och sol gjorde att det blev ganska varmt och små irriterande flugor förföljde oss hela vägen. Vi hade blivit varnade för att ta med oss barnen på just den här promenaden, men tänkte att om vi bara tar det lugnt går det nog. Det gör det ju alltid.

Vi har alla kommit överens om att det här var första och sista gången vi gick upp och ner för Gaetas berg.

Belöningen kom när vi efter ett gäng felsteg hittade till stranden. Barnen kastade sig i och badade länge. Jag plockade snäckor eftersom jag upptäckte att nästan varenda en redan hade ett litet hål. Färdiga att bli halsband eller örhängen. Inget borrande, älskar att spara tid.

Spaghetti alle vongole

Efter badet en liten prövning igen. Ont om öppna matställen och framför allt ont om människor. Det är inte roligt att sitta helt ensam på restaurang – det ger känslan av att man valt fel.

Till sist hittade vi en perfekt trattoria med utsikt över fiskebåtar och minst fyra andra ätande sällskap som alla var italienare. Vi hade valt rätt och alla fick mat de gillade. Jag åt spaghetti alle vongole.

Hemvägen gick på platt mark. Barnen fick glass, jag och Mannen fick kaffe, livet lekte.

Anna

 

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.