Hyr en veteranbil och upptäck Le Marche

30 april, 2015

Bil i Italien - veteranbil

Jag lämnade familjen hemma för att åka på pressresa till Italien. Tillsammans med 10 andra journalister och bloggare från norra Europa har jag upptäckt regionen Le Marche. Under några dagar har vi upptäckt många skatter som gömmer sig vid botten av, på toppen av och mellan de gröna bergen.

Tryffel, slott och guidade turer

Organisatören MarcheHoliday ville visa oss så mycket som möjligt och det resulterade i galna och roliga dagar. Vi har letat tryffel med hjälp av tryffelhundar, besökt en fabrik som tillverkar delikatesser med fokus på tryffel, lyssnat på tryffelexperter på ett forskningsinstitut, testat flugfiske i en av dalarnas floder, tittat på utgrävningar, provat öl hos ett litet bryggeri som ligger allra högst upp på toppen av ett berg och upptäckt Urbino som en gång var viktigare än både Florens och Rom. Vi har guidats runt i kyrkor, slott och charmiga gamla byar och framför allt har vi ätit mat som är typisk för regionen och smakat vin från området.

 

Med bil från krog till krog

Vi har tagit oss runt i veteranbilar av de allra tjusigaste slag; Bentley, Volkswagen, Alvis, Alfa Romeo. Vissa av bilarna hyrs normalt sett bara ut till bröllop, men det finns ett företag som hyr ut gamla sportbilar till den som vill upptäcka Le Marche på egen hand. Att cabba ner och åka runt och äta mat i de små byarna måste vara nästan overkligt härligt. Särskilt när solen skiner.

Förutom att äta, dricka kaffe och njuta av de vackra vyerna kan man med fördel förkovra sig i tryfflarnas värld. De är nästan svåra att undvika här i det mest tryffeltäta området i världen. Hösten är den bästa årstiden för den som vill leta tryffel, men nu på våren kommer de svarta sommartryfflarna som är de mest vardagliga och de minst värdefulla. För mig som inte är expert är de tillräckligt spännande.

I regionen kan man även rida och prova viner, något vi inte hann med den här gången, men som jag siktar på under nästa resa till Le Marche.

 

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.