Att resa med barn

3 september, 2015

resa med barn , Italien

Det allra bästa med att resa med barnen är att vi alla är turister. Vi vuxna vet inte längre bäst när vi är på ny mark. Vi behöver barnens hjälp med att hålla ögonen öppna, ta reda på hur vi ska ta oss fram, bestämma hur vi ska fylla våra dagar och hålla ordning på allt vi har med oss.

Hemma styr vi vuxna en hel del. Vi berättar alltför ofta vad barnen ska ha på sig, vad de ska äta, när de ska borsta tänderna, att de ska tvätta håret och stänga av tv:n. Vi förmanar, tjatar och skyndar på.

När vi reser flyter allt. Det är härligt att slippa inrutade dagar och släppa rutiner. När vi vuxna inte har stenkoll växer barnen och tar ansvar på ett helt annat sätt. Vi blir ett starkt team.


Tre saker som barnen får sköta på resan

  • Hålla ordning på sina egna väskor
  • Hjälpa till att beställa glass eller dricka på engelska
  • Använda sina skarpa ögon för att hitta rätt i nya miljöer

När man reser med barn blir det också  lättare att komma i kontakt med lokalbefolkningen. De leker med andra barn de möter, klappar hundar och tittar ingående på saker de inte sett förut. Dörrar öppnas och kinder nyps. Ibland blir barnen skrämda av alltför närgångna tanter som rufsar i håret eller farbröder som gestikulerar och skojar med ord vi inte förstår. Och även det är ju en härlig krydda i livet.

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.