Aktuellt i resebloggarnas värld

9 oktober, 2016

resebloggarna

En av de stora fördelarna med att ha en reseblogg är att få träffa de andra resebloggarna. Vi möts mest online i olika digitala forum, men då och då tar vi chansen att ses på riktigt. Som förra veckan.

Över tjugo resebloggare sågs hemma hos Christian som driver Matochresebloggen. Dryden som var på besök i Stockholm tog initiativet. Foodora levererade mat från Panic Supper och LifeInCerise bjöd på smarrig efterrätt.

Att umgås med andra resenördar är enkelt. Diskussionsämnena tar aldrig slut. Det som framför allt diskuteras bland resebloggarna just nu är:

Samarbeten med företag

Hur ska vi bemöta företag som föreslår samarbeten med oss, men som inte riktigt har förstått hur vi arbetar? Alltfler företag vill samarbeta med bloggare och ämnesexperter, så kallade influencers. Många av oss blir uppvaktade av företag som vill synas på våra bloggar, men tyvärr känner vi oss ibland förolämpade av de erbjudanden vi får.

Som resebloggare värnar vi först och främst om våra läsare. Anledningen till att vi har startat våra bloggar är att vi älskar att resa, skriva och fotografera. Vi är noga med vad vi publicerar och vill inte bli reklamkanaler. Relevanta samarbeten är förstås intressanta, men de flesta av oss är helt ointresserade av att få färdigt material och dåligt betalt. Helst vill vi skriva om resor som vi själva har upplevt.

några av resebloggarna

Resebloggarna Jeanette Seflin, Katarina från Äntligen vilse och Lola Akinmade.

 

Verktyg, funktioner, utveckling

Som resebloggare måste du kunna lite av varje; skriva, fotografera, utveckla bloggen, sprida blogginlägg i andra kanaler, läsa statistik och analysera vad läsarna gillar och inte. Att döma av diskussionerna förra veckan är vi mest intresserade av fotoredigering, nya bloggplattformar och filmproduktion just nu.

Som resebloggaren vill man gärna ta med läsarna på upplevelsen med hjälp av rörlig bild. Frågan är var ska man lägga ribban? Det finns fantastiska möjligheter att filma och klippa direkt i mobilen, men som bloggare är man sällan rädd för teknik och det gör att många bloggare sneglar på lite mer avancerade verktyg.

resebloggarna Sofia och Tove.

Resebloggarna Sofia från Fantasiresor och Towe från Come Fly with Me.

Resor, resor, resor

Ett outtömligt ämne. Många av oss reser ofta och är nyfikna på andras upplevelser och tips. Det finns alltid en resa att se fram emot och planerandet har för många blivit en livsstil. Att inte veta var man ska härnäst ger en känsla av tomhet och suget efter nya upplevelser och lusten att upptäcka är hela tiden närvarande. Nu diskuteras förstås världsläget, hur man resonerar kring riskerna runt resande. Men mest tipsas det – om de bästa platserna, hotellen, restaurangerna och upplevelserna.

Tack för härligt häng alla som var där: Livet från den ljusa sidan, Freedom Travel, Life In Cerise, FantasiresorLadies AbroadCome Fly With MeFab F’ÄmmeLiniz TravelResfredag, Jeanette Seflin, Lola Akinmade, Äntligen Vilse,och Cathinka Ingman. Någon jag har glömt? Det är alltid roligt att se er!

Resebloggare

Dryden håller tacktal.

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.