Palma de Mallorca – äntligen!

15 oktober, 2015

palmade mallorca workation

Jag har faktiskt aldrig varit där tidigare. Min bild av Palma och Mallorca har byggts av fördomar, solblekta vykort, en snurrig sammanblandning med Kanarieöarna och filmen Sällskapsresan. Nu ska jag upplysas och upptäcka den vackra ön som älskas av så många. Det var på tiden.

Mallorca – charter, sangria, flärd och naturupplevelser

1955 gick den första svenska charterresan till Mallorca och under många år lockade ön solsugna svenskar i massor. Under 70- och 80-talet var Mallorca synonymt med solbränna, sangria och vilt festande. Överexploateringen gjorde med tiden att den vackra ön tappade sin glans.

Sedan dess har man medvetet och tålmodigt arbetat med att renovera hotell, fräscha upp restauranger, städa stränder och putsa varumärke. Det har lyckats för nu blomstrar Mallorca igen och Palma fylls av charterresenärer och välbeställda weekendturister. Till och med sådana som jag, som tidigare har fnyst åt tanken på en resa till en så hårt inarbetad charterdestination, har förstått att det är en plats väl värt ett besök. Eller flera.

Workation i Palma de Mallorca

Tillsammans med Fantasiresor, och i samarbete med Airbnb, åker Turisterna till Palma de Mallorca. Vi flyttar ner kontoret och arbetar under en vecka i en ny inspirerande miljö. Den hyrda lägenheten blir vårt hem och kontor. Häng gärna med oss på färden här på bloggen och på:

instagram.com/turisterna
facebook.com/turisterna


 

 

 

 

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.