Polen ett semesterparadis?

2 maj, 2015

Polen resa med barn

Senast jag var i Polen var hösten 1989. Vi var ett litet sällskap som åkte tåg från Sverige till Warszawa. Tågen var skruttiga och utanför fönstren svepte en disig grå-brun landsbygd förbi. Det tog sin tid. I storstaden luktade det kol och jag som var fjorton år fick för första gången möta släktingar jag inte träffat tidigare. Nu säger många jag pratar med att Polen är ett semesterparadis.

På den tiden var det ont om mat i affärerna och när de fick ny leverans ringlade sig köer av hoppfulla människor utanför. Strejker och demonstrationer stoppade upp stadens normala tempo. Men trots tuffa tider för polackerna möttes vi av värme, vänlighet och generositet var vi än kom.

Polen blomstrar

Polen finns kvar i mitt hjärta och jag skulle så gärna vilja upptäcka landet på nytt, den här gången med min familj. Jag vet att mycket är förändrat och att det vackra, men omoderna Polen som jag upplevde för tjugofem år sedan numera är en del av Polens historia.

Kvar finns förstås den polska gästfriheten och den varierade naturen med stränder, sjöar, snötäckta berg och trolska skogar – landets spännande historia, kultur och arkitektur likaså. Den stora skillnaden är att Polen nu blomstrar. Warszawa sägs vara det nya Berlin och har blivit ett tillhåll för konstnärer och entreprenörer. Rivieran och skidorterna är semesterparadis för besökare från hela Europa.

Sköna stränder, designhotell, äventyrsbad och upplevelsemuseer gör att Polen lockar semester- och äventyrslystna familjer. Att priserna fortfarande är lägre än på många andra platser i Europa och att polackerna är så barnkära gör förstås det hela ännu bättre.

 

Jag vill åka till Polen för att vår morfar kommer därifrån och för att jag har ritat polska flaggan i skolan. Jag skulle vilja bada och jag älskar att åka färja och att laga mat. Och jag skulle väldigt gärna åka till en godisfabrik. Polen verkar så härligt. Allt verkar helt grymt.” Noomi, 8 år.

Rabatt på resa

Eftersom Turisterna.se deltar i tävlingen Bloggbussen 2015 får alla våra läsare rabatt på en resa till Polen. Så här ser erbjudandet ut: 25% rabatt på Prova på Polen, t/r Karlskrona – Gdynia inklusive del i hytt. Stanna upp till 3 nätter iland. Uppge erbjudandekod BLOGGPOLEN för att erhålla rabatten. Rabatten avser inte miljötillägg. Boka under perioden 24/4-30/06 och res under perioderna 24/4-30/06 samt 1/9-6/12. Läs mer om resan.

Är du bloggare och vill delta i tävlingen? Läs mer här.

Bilderna i inlägget är lånade från Stena Line.

 

Bloggbussen 2015

 

 

 

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.