Bra restauranger i Warszawa – här hittar du våra favoriter.

11 juni, 2017

bra restauranger i warszawa

Vill du ha tips på bra restauranger i Warszawa? Vad gör man när man lämnat barnen hemma, dragit iväg på weekendresa och bor på flott hotell. Jo, man äter förstås. Vi ägnade ett par dagar åt att smaka på Warszawa och här kommer våra bästa tips!

Der Elefant

Der Elefant bjuder på flera restauranger i en: i skaldjursbaren finns ostron, grillad fisk och skaldjur av många slag. Längre in i lokalen är menyn mer varierad med kött, fisk och pastarätter. Lokalerna är mysigt inredda i flera nivåer och det finns en uteservering på gården. För barn som har tröttnat på att sitta vid bordet finns ett lekrum.

Allt vi åt var så gott att vi valde att gå tillbaka till samma ställe kvällen därpå. En gedigen vinlista och levande jazz gjorde det hela ännu härligare. Personalen var vaken och vänlig och även om det är en ganska dyr restaurang är priserna låga för oss som kommer från Sverige. Kronärtskockorna med bakat ägg, karamelliserade gryn  och en doft av tryffel är fortfarande något av det bästa vi ätit. Det Elefant är vår absoluta favorit!

https://derelefant.com/

Der elefant i Warszawa

elefant_linus

elefant-warszawa

Belvedere Łazienki Królewskie

I Łazienkiparken ligger lyxrestaurangen Belvedere. Det är här frierier och jämna bemärkelsedagar firas och restaurangen anses vara en av stadens absolut mest exklusiva.

Vi hade sett fram emot att sitta i det vackra orangeriet och se ut över den lummiga parken, men sommartid flyttar serveringen ut till ett sommartält så vi blev snuvade på den sköna innemiljön. Kanske valde vi fel rätter, kanske kom vi hit fel kväll, men maten gjorde oss faktiskt besvikna och miljön kändes obekväm. Pianisten, det vita plasttältet och den mycket artiga servitören fick oss att vilja dra vidare till något annat ställe. Jag skulle gärna vilja ge det här ställen en ny chans eftersom jag har hört så mycket gott om det!

belvedere-warszawa

Lite väl stelt och tjusigt för oss, men jag tror att det är en helt annan sak när sommartältet är nedrivet och de öppnar upp inne i den riktiga restaurangen.

belvedere-menu

Warszawa parken utanför Belvedere

Specjaly Regionale Restaurant

För den som vill äta traditionell polsk mat är det här Stället. Det ligger mitt på turistgatan och ser först inte så inbjudande ut med sin starka belysning och robusta inredning. Men här finns allt man kan tänkas vilja prova – pierogi, zurek, bigos, schnitzel. Till det öl och vodka förstås. Personalen är hjälpsam och guidar gärna turister i den kanske okända menyn.

https://www.specjalyregionalne.pl

warszawa-nowy-swiat

På turistgatan Nowy Swiat ligger Specjaly Regionale Restaurant.

Warszawa

I Gamla stan är det gulligt och så klart, lite turistigt.

En drink före maten

Ta hissen högst upp på Warszaw Mariott Hotel och upptäck takbaren. Att sitta här och titta ut över Kulturpalatset, de breda gatorna och andra höga hus känns väldigt kontinentalt. Och märkligt om man upplevt Warszawa innan 1989.

https://www.marriott.com/hotels/travel/wawpl-warsaw-marriott-hotel/

mariott-anna

Sist jag var i Warszawa fanns det knappt mat att köpa i affärerna. Nu kan man sippa bubblor och blicka ut över staden. Mycket har hänt.

 

mariott-warszawa

Andra ställen som vi har hört gott om, men inte ännu besökt:

Warszawa wschodnia

Restaurangen ligger i en gammal järnvägsstation och maten tillagas i öppet kök. Ett måste när man är i Warszawa sägs det.
https://www.mateuszgessler.com.pl/en

Mielzynski

En vinbar som påminner om ett vinlager. Här väljer man vin från lådorna som pryder lokalen. Trångt och trevligt!
https://www.mielzynski.pl/

Zurawina Rest & Wine

Skönt och sparsamt inrett ställe med lugn atmosfär mitt i city. Maten ska vara fantastiskt.
https://zurawina.eu/

 

Vill du har fler tips om Warszawa?

Här finns mängder av information för dig som ska till Warszawa:

Fantasiresor – Weekend i Warszawa – 10 saker att göra

Freedomtravel – 5 upplevelser i Warszawa

Äntligen Vilse – 9 matiga tips till Warszawa

Resfredag – Därför ska du aka till Warszawa

Come Fly with Me – Warszawa

Categories: PolenTags: , ,

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.