Hästar, sol och spanska berg – ridresa på solkusten!

15 februari, 2015

ridresa spanien

Inte så långt från Mijas, med utsikt över den spanska solkusten ligger Sunny Stables, en ridskola som drivs av svenskarna Eva Edler och Ida Wallin.

Högt där uppe på berget finns allt man kan önska; hästar, storslagna ridvägar och en varm och välkomnande stämning. Som sig bör finns också en bar som vattnar törstiga hästar och ryttare och serverar enklare mat. Sevillanas-musik fyller rummet som är mörkt för oss som har solbländade ögon. Utanför baren tar tre ryttare en öl, fortfarande sittande i salen.

Kolla in Turisternas första film!

 

Det var inte länge sedan Eva och Ida tog över driften av Sunny Stables, men verksamheten är redan igång med ridskola och ridläger för folk som bor eller turistar på kusten. Första gången vi åkte dit chansade vi och trillade in mitt i ett ridläger. Svenska barn som bor på kusten åt lunch i solen och laddade för eftermiddagens uteritt. Åh, vi ville också rida!

Och det fick vi. Några dagar senare åkte vi upp igen – jag, med min ständiga längtan efter stallhäng och dofter av hö och söta mular; barnen som nyligen upptäckt att hästar är spännande och Mannen som har haft en del med hästar att göra, men som föredrar att umgås med hundarna i stallet.

Barnen fick en ridlektion, Mannen hängde med stallfamiljens yngsta medlem och jag red ut med Eva på en tur i bergen. Där fick jag bland annat se tre hästar som strövade fritt, en ko som sedan flera år bor i bergen för sig själv och en getfarm bestående av några skjul. Till det blå himmel, en varm sol och alldeles fantastisk utsikt över den spanska solkusten. Vad mer kan man önska?

 

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.