Franska rivieran kom till oss!

10 februari, 2015

Man behöver inte alltid åka långt för att upptäcka, mata reslusten och få semesterkänsla. Tillsammans med Sofia som driver bloggen Fantasiresor hoppade jag på bussen och åkte från Söder i Stockholm till den franske ambassadörens residens på Östermalm. Under några timmar ägnade vi oss sedan åt att uppleva den franska rivieran, Côte d’Azur, även om vi befann oss en bra bit därifrån.

En kuststräcka fylld av härligheter

Representanter från hotell och konferensanläggningar var på plats för att berätta för oss om den berömda och omtyckta kuststräckans pärlor och möjligheter. Vi såg allt framför oss: berg, hav och vida sandstränder; tennis, golf och vackra hästar; kultur, vin och det franska köket förstås.

Den 1:a mars är det 200 år sedan Napoleon landsteg Golfe-Juan efter att ha suttit i exil på ön Elba. Det kommer att firas på olika sätt under året och man räknar med att många besökare kommer att vandra, cykla eller köra längs Route Napoléon, den väg som Napoleon marscherade under inledningen av de 100 dagar som avslutades med nederlaget i Waterloo.

Med hjälp av bilder, engelska med fransk accent och en lunch inspirerad av rivieran reste vi under ett par timmar i tanken till turkosa vatten, pittoreska bergsbyar och exklusiva badorter.

 

fransk-lunch

Läckerheter bars ut från köket och…

franskt-vin

…vi glömde nästan bort snön utanför fönstret.

mingel-frankrike

Sofia Zetterqvist från Fantasiresor, Benoit Chollet från Atout France och Åsa Elmcrona från MSC Cruises Scandinavia.

 

Doften av Côte d’Azur fick följa med oss hem

När vi lämnade de tjusiga rummen på Narva-vägen fick vi ett fång mimosa med oss och doften av dem får oss fortfarande att längta till soliga Côte d’Azur.

mimosa-franska-rivieran

 

 

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.