Fem restauranger i Berlin

21 juli, 2015

Jag har varit i Berlin. Det var andra gången för mig och den här gången stod maten i fokus.  Jag hade förmånen att ha en fantastisk guide med mig, en vän som bor i Berlin sedan flera år tillbaka. Hon tog med mig till sina favoritrestauranger och caféer. Här kommer en kort presentation av fem pärlor till restauranger i ätvänliga Berlin.

1. Teahouse Chén ché

I en gammal fabrikslokal med oändlig takhöjd och väggar målade i senapsgult serveras vietnamesiska smaker.  Teer, juicer, bakverk och maträtter med fantastiska smakkombinationer. Lokalen är förmodligen en gammal fabrik och den som inte känner till stället missar lätt ingången. Restaurangen ligger i ett gårdshus, så håll ögonen öppna efter en liten oansenlig ingång.

Restaurangtips Berlin- Chen Che Restaurangtips Berlin - chen che

 

2. L’Antica Dogana

Restaurangbyggnaden var en gång ett tullhus. Nu en pizzeria av bästa slag. Vedugnseldad pizza med bra råvaror och enklare rätter i form av chark och ostar. När hela menyn är rättstavad, på italienska, brukar det vara ett bra tecken. Lokalen är enkelt inredd och rymmer ungefär 30 personer. Uteserveringen är enorm och alldeles underbar när solen skiner. Det gjorde den tyvärr inte när vi var där. Här är en av killarna som driver stället.

Restaurangtips Berlin

 

3. Schwarswaldstuben

Rustikt slow food-ställe i Mitte med lång bardisk, ett gäng bord och en soffa. Vi hamnade i soffan. Ett glas bubbel och en Flammkuchen var perfekta i väntan på middagen på restaurangen Lokal på samma gata. Flammkuchen är en rätt från Alsace och södra Tyskland; ett vedeldat tunnbröd med olika godsaker på. Vi valde en med bacon, lök och äpple, en chansning som visade sig vara fantastisk!

schwarzwaldstuben

flammkuchen2

4. Lokal

Ekologisk mat, rena smaker och en trädoftande lokal. Jag åt en bit torsk som jag inte vill glömma. Menyn byts ut varje månad och det är säkrast att boka bord om du vill äta här, för många har upptäckt det här stället. Hela konceptet utstrålar kvalitet och ändå är det väldigt prisvärt för den som är van vid Stockholmspriser.

 

Restaurangtips Berlin

restaurangtips Berlin

5. Elf Gaststätte

Här är stället för dig som vill fika, äta och  frossa i frukost. Menyn gör att man vill beställa mer, fika vidare, låta frukosten gå över i lunch. Servicen var en absolut katastrof den dagen vi var där, men allt förläts när godsakerna stod på bordet. Elf har öppet till kl. 20 på kvällen.

 

Restaurangtips Berlin - Elf

 

Efter allt ätande kan jag konstatera att Berlins restauranger bjuder mer än korv, knödel och öl. Glöm inte att ta med kontanter för det är nästan omöjligt att hitta ställen som tar kort!

Categories: TysklandTags: , ,

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.