Centralt och lyxigt hotell i Palma

17 januari, 2016

Frukost på Caltrava

Vi ville bo på ett riktigt centralt och lyxigt hotell i Palma och fick nys om Boutique Hotel Calatrava. Efter en nervös färd genom risk-för-att-fastna-smala gränder sladdar vi in på uppfarten framför Calatrava och möts av två mycket vänliga kvinnor. Med varma leende slår de bort våra protester medan de tömmer vår baklucka som dignar av väskor, blöta badkläder, handdukar och annat som vi samlat på oss efter en heldags rundtur på ön.

Våra saker bärs upp på rummet, min snälla man parkerar bilen medan jag bjuds på kalla bubblor och barnen på äppeljuice av bästa slag. Vi får en bamsestor Montazami-tofs med nyckel i handen och öppnar dörren till Calatravas svit. Vi som bott på ett mycket enkelt hotell natten innan och frusit bland stengolv och kala väggar uppskattar det varma trägolvet, ytorna och den väl tilltagna sängen som lockar trots att klockan bara är eftermiddag.

Rummet på Calatrava i Palma

Poolparty för fyra

Calatrava har ett spa som man kan låna under en timme. Det vill vi förstås. Den vänliga receptionisten antar att vi vill ha en vuxenstund, men med vattenälskande barn blir det poolparty för fyra. Bubbelpool med färgade lampor, bastu, dusch med specialprogram och härliga varma sängar av sten. Lugn musik och en kyl med små vattenflaskor.

Poolen var rolig för att man kunde byta färg på vattnet och duschen var bra för att den sprutade både iskallt och varmt vatten.
6-åringen

spa på calatrava

Behandlingar, massage och privata yoga och pilates-klasser finns också hos Calatrava, men de hinner vi inte prova den här gången. Istället slår vi oss ner i hotellets lilla restaurang som serverar spanska och framför allt mallorkinska specialiteter efter säsong. Vi provar några olika smårätter och dricker vitt vin från trakten. Möra efter dagens utflykt längtar vi upp till vårt fina rum och de generösa sängarna.

Caltravas restaurant i Palma

Grön smoothie, strålande utsikt och champagne

Efter en lugn natt och lång sovmorgon i ett hav av rum vaknar vi till sol och blåa vågor. Det är synd att vår flotta balkong bara har fått tjäna som baddräktstork den här gången. Utsikten är svår att lämna. Men vi går upp till hotellets takterass och frukost. Bacon och ägg, härligt grön smoothie, frukt, kaffe och nybakade croissanter. Medan våra grannar skålar i champagne tar vi hissen till vår svit, packar ihop tusen pinaler, trycker in allt i bilen och åker vidare mot Mallorcas östkust.

 

Frukosten var härlig. Vi fick flingor, te och utsikt. Och de hade en buske som spelade musik uppe på terassen.
6-åringen

 Calatrava-Palma-utsikt

Lyx i centrala Palma

Känslan av lyx och lugn på Calatrava sitter fortfarande i och när våra glömda hörlurar kom med brev till Stockholm häromdagen kom en pust av härlighet ur kuvertet.

 

Det bästa av allt var själva rummet. Frukosten var också fantastisk. Den var ganska nyttig, men ändå jättegod. Och de som jobbade på Calatrava var så snälla, de pratade med händerna också så att vi skulle förstå. Calatrava får fem äpplen av fem. Eller stjärnor kanske.
9-åringen

 

Caltrava frukost

Övernattningen var ett samarbete med Boutique Calatrava Hotel, men alla åsikter är våra egna. Den som söker ett familjärt, exklusivt och centralt hotell i Palma kommer inte att bli besviken.

 

 Se vår film från Mallorca!

Palma film

 


 

 

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.