Fem saker att göra i Palma

4 november, 2015

tapas-palma

Nu har vi lärt känna Palma de Mallorca. Vilken härlig stad! Här kommer våra bästa tips på saker att göra. När listan är klar märker jag att fokus ligger på mat och vin, det blir lätt så när luften är ljum och uteserveringarna inbjudande.


Tapasrunda i La Galera

Se till att uppleva en riktig tapas-runda. Gå från krog till krog och bjud varann på en runda tapas och vin. I kvarteren La Galera, som ligger ovanför katedralen i centrala Palma har ett gäng barer och restauranger gått ihop för att locka tapassugna. Varje torsdag och onsdag kl. 20-24 serveras ett glas vin eller öl och en tapa för 2 euro. Håll utkik efter krogar märkta med ”Ruta Martiana” så hittar du rätt.

Saker att göra i Palma


Frukost på Placa de Cort

Hotel de Cort serverar frukost, lunch och middag och har en stor och fin uteservering på Placa de Cort. På torget finns också ett gammalt, tjockt och knotigt olivträd. Någon har sagt mig att trädet är 800 år gammalt, kanske stämmer det. Det kan man sitta och fundera över medan man sippar café con leche och nypressad apelsinjuice. Torget ligger mitt i turiststråket utan att för den skull kännas som en turistfälla. Turister, spanjorer, hundar och en och annan gitarrist strövar förbi och barnen kan springa fritt eftersom torget är (nästan helt) bilfritt.

Saker att göra i Palma - placa cort


Strosa och ät glass

I Palma kryllar det av glassbarer. Glassen är inte lika krämig som i Italien, men god ändå. I hörnet vid Placa de Cort ligger två barer intill varandra. I den ena verkar personalen ha tröttnat på turister och barn som aldrig kan bestämma sig, men i den andra jobbar inte mindre än fyra tjejer med käcka hattar. De skojar och sjunger och säljer mängder med glass. Nere på Plaza Weyler ligger Amorino som fnyser åt glasskulor och istället bygger vackra blommor i strutarna. Turisternas favoriter är: Avellana (hasselnöt), och Dúlce de Leche (typ karamell) eller citronsorbet och mango. Köp en strut och flanera sedan genom de vackra gränderna.

glass blommor palma

 

Strandpromenad med lyxig paus

Strandpromenaden ligger alldeles intill en stor gata med ständig trafik. Om man bortser från det och vänder blicken ut mot havet är det vackert och skönt att promenera längs stranden. Nu i oktober är det hela 24 grader i havet och enstaka badare ligger i. Att sitta på någon av barerna och ta en kaffe eller ett glas bubbel ger riktig semesterkänsla. Segelbåtarna guppar, turister småpratar på olika språk och himmel och hav flyter ihop.

att göra i palma

 

Upptäck lilla, men fina Portixol

Om du har tid och ro, ta strandpromenaden från Palmas centrum och fortsätt till viken vid Portixol. Portixols lilla promenad är full av trevliga barer, caféer och restauranger som ligger på rad utmed vattnet. Besök gärna hotell Portixol som har en riktigt mysig bar och en bra restaurang. De har även ett vardagsrum med lp-spelare för den vill spisa musik före eller efter middagen. När det är varmt sitter man förstås hellre ute vid poolen. Läs mer om Portixol Hotel här. 

Portixol-lunch

 


 

Författare: Anna Kleinwichs Magnusson

Dela inlägget

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.